top of page
  • Szerző képetakacs.jozsef

Ezt gondold végig terminál beszerzése előtt

Minden vállalkozás számára a legfontosabb tényező egy döntés meghozatalánál egyértelműen az ár. Ez természetes, hiszen minden a bevételek és kiadások körül forog. Ez befolyásolja a profitot és végeredményben azt is, hogy a vállalkozás tulajdonosa a hónap végén mennyi pénzből gazdálkodhat.


Azonban a POS terminálok esetén kicsit árnyaltabb az összkép, figyelembe kell venni a terminál felhasználási helyét és az üzlet jellegét is.


A költségeken kívüli legfontosabb tényezők a POS terminál kiválasztása során:


A vállalkozás jellege


Ha a POS terminál egy boltba kerül, ahova a vevők bemennek és helyben fizetik ki a termékek árát, lényegében bármelyik típusú terminál megfelelő lehet. Itt érdemes olyat választani, amin minden típusú kártyát lehet használni, be lehet rajta ütni a PIN kódot és nyugtát is tud nyomtatni.


Abban az esetben, ha a vállalkozó megy el a vevőhöz, például szerelő, taxis, vagy egyéb szolgáltatás nyújtója, olyan terminált kell választani, ami hordozható, azaz nem kell a konnektorba dugni ahhoz, hogy működjön. A hordozható terminálok között is nagyon sok típusból lehet választani, érdemes olyat, ami a legkönnyebben kezelhető és maximálisan ki tudja szolgálni az ügyfelet.


Házhoz szállítás

A koronavírus miatti válsághelyzetben egyre nagyobb szerepet kapott a házhoz szállítás. Sok vállalkozó, első sorban éttermek álltak át erre a kiszolgálási módra. Akiknél a kiszállított ételt vagy terméket az átvételkor bankkártyával ki lehet fizetni, szintúgy egy olyan POS terminálra van szükség, ami hordozható és könnyen kezelhető.


Webshop

Egy internetes áruház üzemeltetése során a készpénzmentes fizetés kiemelkedő jelentőséggel bír. A honlapon való közvetlen fizetés befolyásoló tényező lehet a POS terminál kiválasztása során. Azonban az online fizetés és a POS terminál ilyen szinten nem függ össze, azaz a két fizetési megoldást nem kell ugyanannak a szolgáltatónak biztosítania. Így POS terminált bármelyik szimpatikus szolgáltatótól be lehet szerezni. Mivel a webáruház általában házhoz szállítással és átvételkor történő fizetéssel is társul, így egy hordozható, könnyen kezelhető eszközre van szükség.

Összefoglalva, a döntés meghozatal előtt végig kell gondolni, hogy mikor és milyen helyzetben lesz szükség a POS terminál használatára és ennek megfelelően kell a számtalan lehetőség közül a legjobbat kiválasztani.

346 megtekintés
bottom of page