top of page
  • Szerző képetakacs.jozsef

Milyen POS terminál kell egy lottózóba?

A szombat estémet húgoméknál töltöttem, ahol is a sógorom elmesélte, hogy az évek óta működő lottózójába kötelezően POS terminált kell telepítenie, hiszen 2021. január 1-től minden online pénztárépet használó vállalkozásnak kötelező lesz az elektronikus fizetés biztosítása vevői számára. Megkért, hogy segítsek a kiválasztásban, hiszen tudja, hogy ezzel is foglalkozom.


3 helyről kapott ajánlatot, az OTP Bank, a Global Payments és a Fizetési Pont ajánlatát küldte át nekem. Előre mondtam a sógoromnak, hogy látatlanban a Fizetési Pontot ajánlom, hiszen már az első összehasonlításomat is ők nyerték, több orrhosszal megelőzve a mezőnyt.


A kapott ajánlatokat összehasonlítva is a Fizetési Pont bizonyult a legjobbnak. Nézzük, miért:


Árajánlat

Az ajánlatok ebben az esetben sem voltak könnyen értelmezhetők, főleg a kártyatársaságoknak fizetett „Scheme” díjak miatt. AZ OTP és a Global Payments olyan átláthatatlan és magas díjakat számol fel és terhel át az ügyfelekre, amiknek a számítása bonyolultabb elemzői készségeket igényel.

Ezzel ellentétben a Fizetési Pont ezeket a költségeket saját maga állja, nem terheli át a lottózóra. Ez egy nagyon szimpatikus hozzáállás, hiszen így nincsen a bankkártyás fizetésnek sávosan változó költsége, aminek köszönhetően könnyedén lehet vele előre számolni.


Díjak és költségek

Az egyszerűség kedvéért 1.000 forintos átlagos kosárértékkel számoltam és úgy hasonlítottam össze az ajánlatokat. A három ajánlatot összevetve meg kellett állapítanom, amit már előre sejtettem, hogy a legjobb ajánlatot a Fizetési Pont adta.


Egyéb szolgáltatások

A korábbi elemzésemben a Fizetési Pont toronymagasan verte a mezőnyt a kedvező áraival, a könnyű kezelhetőségével, a jól működő ügyfélszolgálatával és szervizhálózatával. A részletes információkért olvasd el korábbi bejegyzésemet itt.


Azonban ne felejtsük el az értéknövelt szolgáltatásokat se! Míg a többi terminálon maximum fizetni tud a vendég, addig a Fizetési Pont terminálján feltöltheti mobiltelefonja egyenlegét, rendelhet gázpalackot és csekkjeit is befizetheti. Ezért a bolt tulajdonosa jutalékot kap, így még olcsóbbá válik, sőt, akár 0 forint is lehet a terminál fenntartása.



Összefoglalva, a Fizetési Pont ajánlata bizonyult ezalkalommal is a legkedvezőbbnek, hiszen alacsony díjaik mellett a kártyatársaságok díjait sem terhelik át az ügyfelekre. Így ezt a versenyt is a sárga POS terminál nyerte az OTP Bank és a Global Payment ajánlatával szemben.


Amikor megnéztem újra a Fizetési Pont honlapját, hátha van valami újdonság, gyorsan hívtam is a sógoromat, hogy azonnal rendelje meg a terminált a Fizetési Ponttól! Az ajánlatukban szereplő nyereményjáték határidejét meghosszabbították szeptember 1-ig: Az új lottózó-tulajdonos partnereik között 1.000.000 forintot sorsolnak ki. Erről nem szabad lemaradni!


Sógorom így is tett, és két nappal a megrendelés után már használta is a terminált a lottózóban. Pár nap után azt mondta, nagyon elégedett a terminállal és a vevői is örülnek az új lehetőségnek, én pedig hálás vagyok a tanácsomra érkező pozitív visszajelzésért. Már csak abban reménykedünk, hogy ő lesz az 1 millió forint szerencsés nyertese.

128 megtekintés
bottom of page