top of page
  • Szerző képetakacs.jozsef

POS terminál: még az utolsó pillanatban is kérhetünk állami támogatást!

Ahogy közeledik a január 1-i határidő és kereskedők ezrei igyekeznek minél gyorsabban terminált szerezni, a készletek egyre fogynak. De nem mindegy az sem, hogy honnan igénylünk: egyetlen helyen ugyanis még elérhető a 80 ezer forintos állami támogatást, és ehhez nem is feltétlenül kell várnunk a terminálra, mégis megfelelhetünk a törvénynek.


Az állam még 2016-ban, a terminálok szélesebb körű használatát ösztönözve döntött úgy, hogy 80 ezer forintos állami támogatást ad azoknak, akik először igényelnek POS terminált. Ezt azok kérhetik, akiknél 2017. november 1-jén még nem volt üzemben terminál, és közvetlenül a szolgáltatón keresztül kapják meg.


Az eredeti támogatás azonban korlátozott számú terminálra vonatkozott, és mostanra szinte minden szolgáltató készleteiből kifogytak a támogatott terminálok.

Valójában egyetlen szolgáltató van ma a piacon, ahol még kérhetjük a 80 000 forintot, ez pedig a Fizetési Pont.

De mi a helyzet a raktárkészletekkel pontosan?


Fogynak a terminálok, de van más támogatott lehetőség


Nem csak a támogatott terminálok, de szinte mindenféle terminál kezd már kifogyni a szolgáltatók készleteiből, hiszen ahogy az év vége és ezzel a határidő is közeledik, több tízezren igyekeznek hozzájutni.

Mivel aki a határidőt nem tartja be, az büntetést kockáztat, érdemes egyéb lehetőségeket is figyelembe venni - erre Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár nemrég külön felhívta a kereskedők figyelmét.

A legegyszerűbb ilyen lehetőség az, ha az okostelefonunkat tesszük alkalmassá arra, hogy képes legyen a kártyát elfogadni.


Ezt éppen a Fizetési Pont által kifejlesztett új megoldás, a SoftPOS képes biztosítani: lényegében egy applikáció telepítésével bármilyen telefont, amely Android 8.0 rendszert futtat, és NFC-képes, olyan terminállá alakítható, amivel megfeleltünk a kötelezettségnek, és nem kell tartanunk több százezres büntetéstől.


A jó hír pedig az, hogy a támogatás még erre az applikációs megoldásra is vonatkozik: ha a Fizetési Pontnál igényeljük ezt, két év alatt ugyanúgy megkapjuk ezt a támogatást.


Az igényléshez pedig más dolgunk nincsen, mint hogy ellátogatunk a weboldalra, és kérünk egy személyre szóló ajánlatot, minden mást elintéznek helyettünk az ügyfélszolgálaton. Ezzel nem csak a támogatást szerezhetjük meg még az utolsó pillanatban, de könnyedén elkerülhetjük a büntetést is.

42 megtekintés
bottom of page