top of page
  • Szerző képetakacs.jozsef

Tudd meg kell-e terminált beszerezned

A kormány idén elfogadott egy jelentős pénzügyi jogszabályt. Egyszerűen fogalmazva az új törvénykezés előírja, hogy minden online pénztárgépet üzemeltetőnek kötelessége az elektronikus fizetés lehetőségének biztosítása 2021. január 1-től. Ahhoz, hogy ennek eleget tegyünk a legkézenfekvőbb megoldás a bankkártya terminál beszerzése. De vajon honnan tudjuk, ránk is vonatkozik-e az új jogszabály?


Biztosan sokan vannak, akik már utánanéztek a szabályozásnak és pontosan tisztában vannak vele, hogy őket érinti-e vagy sem. Cikkünkkel most azoknak a kisvállalkozóknak szeretnénk segíteni, akik egyelőre ezt nem tették meg, vagy csak nem egyértelmű számukra, hogy nekik is kötelező lesz-e a bankkártya elfogadó terminál beüzemelése.


Ha az utóbbi csoportba tartozol, az alábbi listából láthatod, hogy terminál köteles terület-e, amiben tevékenykedsz.

A jogszabály szerint többek között a/az…

  • gyógyszertárak,

  • autó- és motorszerelők és alkatrész kereskedők,

  • taxisok,

  • éttermek, kocsmák, büfék, szórakozóhelyek,

  • szállodák, panziók,

  • pénzváltók,

  • plasztikai sebészeti rendelők,

  • mosodák és ruhatisztítók

  • uszodák, edzőtermek, wellness szolgáltatók,

  • webáruházak,

  • utazási irodák,

  • kölcsönzők és

  • kiskereskedők

jövőre kötelesek bankkártya elfogadási lehetőséget biztosítani a vásárlóiknak.


Tegyük fel, a fenti listából még mindig nem világosan beazonosítható számodra, hogy vajon a Te vállalkozásod is az érintettek között van-e. Javasoljuk, hogy keresd fel a könyvelődet és konzultálj vele a témában. Hidd el jobban jársz, ha vele nézeted át a több száz oldalas (TEÁOR) dokumentumot, amiből ő majd megmondja Neked, hogy az általad végzett tevékenység szerepel-e a listán.


Nekem is kötelező a terminál


Nézzük mi a következő lépés, ha a listában magadra találtál és számodra is kötelező a terminál? Első lépés, hogy a piacon körülnézve keresel egy számodra megfelelő szolgáltatót, akivel leszerződsz.


Miért érdemes ezt minél előbb megtenned?


Egyrészt januárig már alig 2 hónap van hátra, a hátralévő időben pedig egyre többen és többen rendelik majd meg a POS terminált. A megnövekedett forgalomnak köszönhetően a szolgáltatók könnyen túlterhelté válhatnak, az utolsó pár hétben valószínűleg sokkal tovább tart majd az egyes ügyfelek kiszolgálása. Sokan majd abba a hibába esnek, hogy az utolsó pillanatra halasztják a terminál beszerzését, így a szolgáltatóknak egyszerre kell majd több tízezer szerződéskötéssel és telepítéssel foglalkozniuk.


A másik, talán ennél még egyel fontosabb indok amellett, hogy minél hamarabb szerezzük be a POS terminált: Ha így teszel, Te már a kötelező határidő előtt elkezdheted bevételed növelését azzal, hogy biztosítod vásárlóidnak a kártyás fizetési lehetőséget. Egy, a Mastercard által végzett felmérés alapján a bankkártyával fizető vásárlók akár 20 százalékkal is megnövelhetik a vállalkozásod forgalmát.


És hogy hogyan tudod a bevételed növelni?


Például azzal, ha kevesebbet kell a terminálért fizetned. Ebben partner a Fizetési Pont, aki nemrégiben „Szerződj most, fizess csak januártól” elnevezéssel kedvezményes kampányt hirdetett. Az akció lényege, hogy ha most szerződsz januárig elengedi az alapdíjat, a hálózati kapcsolat díját, a havi számlavezetési díjat, és a fizetési kártya havidíját is.


Érdekel az ajánlat? Látogass el a Fizetési Pont weboldalára és töltsd ki a visszahívást kérek adatlapot. Az értékesítő kolléga hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!

57 megtekintés
bottom of page